Quintotapa

 

Podeu trobar tota la info a www.ajuntamentabrera.cat

Presentació de l'alcalde d'Abrera

Benvolgudes veïnes i veïns d’Abrera,

Torna la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera al nostre municipi! L’edició de l’any passat va ser tot un èxit, amb una gran participació de la ciutadania. Enguany, des de l’Ajuntament organitzem la segona edició d’aquest gran esdeveniment tradicional i gastronòmic amb la col·laboració l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), establiments abrerencs i entitats locals.

Amb aquesta fira recuperem l’època d’esplendor del barri del Rebato, amb els restaurants Tres Porrons i Quatre Porrons com a referents i la tradició agrícola del nostre municipi. Us convidem a gaudir de la Fira Gastronòmica dels Porrons, on trobareu propostes gastronòmiques dels menús d’aquella època, activitats per a tota la família, exposicions, esdeveniments culturals, mostres de l’activitat agrícola d’abans i d’ara i l’emblemàtic concurs de l’aixecament del porró.

Us esperem al barri del Rebato, el divendres 27 de setembre, i al Parc de Can Morral, el dissabte 28 i el diumenge 29 de setembre.

Entre totes i tots gaudim de la fira! Us convidem a gaudir-ne amb nosaltres!

 

Jesús Naharro, l'alcalde

Els padrins de la Fira: Albert Presas i l'Àvia Remei

Els nostres padrins tenen molta història al darrere. L’Àvia Remei, és un referent de la divulgació de la cuina tradicional catalana. És col·laboradora habitual de televisió, ràdio i premsa, i ha publicat diferents llibres amb les seves receptes d’arrel tradicional.
L’ Albert Presas Costa, veí d’Abrera, va arribar amb 7 anys a la nostra ciutat i, amb la seva família, es va instal·lar al carrer del Rebato, on va viure fins que es va casar. Ha dedicat la seva vida al conreu de la terra, i és conegut especialment pels préssecs de Cal Presas. Avui en dia, l’Albert participa activament en la vida cultural d’Abrera. Destacar com a curiositat, que va concursar i guanyar el concurs d’aixecament de porrons l’any 1978.

Com funciona?

Les estrelles de l’oferta gastronòmica seran els plats de la cuina tradicional catalana que eren protagonistes de les taules dels restaurants del carrer del Rebato. A la II edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera destacarem l’esperit dels restaurants d’Abrera, amb la seva gastronomia basada en productes de proximitat.

1 platillo de cuina tradicional o postre · 5 €

Dissabte 28 de 12 a 16h i de 19 a 22.30h
 • Diumenge 29 de 12 a 16h
Podeu escollir entre l'oferta de:

• 8 plats de cuina tradicionals

• 2 postres

Porró amb vi d'Abrera

Dissabte 28 de 12 a 16h i de 19 a 22.30h
Diumenge 29 de 12 a 16h
• 1 porró petit 2 euros (el porró es deixa en dipòsit de 3 €)

• 1 porró gran 3 euros (el porró es deixa en dipòsit de 5 €)

Oferta Gastronòmica

Capritx Ibèric

Mandonguilles amb sèpia

Capritx Ibèric

Canelons de Sant Esteve

Can Martinet

Bacallà amb samfaina del Parc Agrari

Can Martinet

Rostit de pollastre a la catalana

Pastisseria Duch

Gelat d’abrerencs

Pastisseria Duch

Mousse de torró amb ametlla Marcona

L‘Antònia · Productes Eco i de proximitat

Paella amb verdures de l’Antònia

Llegums Gaadus i Cal Fusteret

Botifarra ecològica amb mongetes de Santa Pau

Forn de pa Rebato

Pa amb tomàquet del Parc Agrari, bull blanc i fuet de la Cerdanya

Comissió de Santa Llúcia · Gelida

Escudella barrejada

AGT · Associació de Gastronomia i Turisme

Fricandó de vedella

Torna la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera!

A la segona edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera destacarem l’esperit dels restaurants d’Abrera, amb la seva gastronomia basada en productes de proximitat. Unes tradicions que van néixer quan Abrera era un poblet agrícola que, en poc temps, va créixer per esdevenir el nostre municipi tal com és en l’actualitat. A la fira trobareu propostes gastronòmiques dels menús d’aquella època, activitats per a tota la família, exposicions, esdeveniments culturals, mostres de l’activitat agrícola d’abans i d’ara i l’emblemàtic concurs de l’aixecament del porró.
El divendres 27 de setembre, al carrer Rebato, recuperarem el concurs d’aixecar el porró, que posarà a prova als participants: intentaran recuperar les gestes dels antics concursants de la N-II. També podrem veure una exposició de fotografies antigues que porten als nostres dies l’esperit del carrer Rebato i els veïns i veïnes que van formar-ne part. I a més, podrem gaudir d’una mostra dels plats que es cuinaven als històrics hostals, un tast que amenitzarem amb música i activitats de cultura popular.
 I el cap de setmana, el dissabte 28 i el diumenge 29 de setembre, el Parc de Can Morral serà el centre de la Fira, amb espais gastronòmics on s’oferiran els plats què proposaven els hostals i tavernes del nostre poble. Aviat anunciarem el llistat d'expositors del nostre municipi que hi participaran.
El parc també acollirà diferents activitats com tallers de cuina, activitats infantils i actuacions musicals i de cultura popular, per fer de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera un espai de trobada del veïnat del municipi, del Baix Llobregat i Barcelona.

Programació cultural

Divendres 28 al carrer del Rebato a partir de les 18.00h
Concurs de beure amb Porró · 20.00h.
Podràs aixecar l’antic Porró del carrer del Rebato?
Apunta’t al concurs!
• Enviant un correu a comunicacio@abrera.cat o trucant al telèfon 93 337 77 47
• També pots fer-ho de manera presencial al Centre Polivalent d’Abrera (Plaça del Rebato, 1)

 

19.00 h: Inauguració de la II edició de la Fira Gastronòmica de la Fira dels Porrons d'Abrera amb el regidor de Cultura Francisco Sanchez i els padrins de la fira Albert Presas (veí d'Abrera) i l'Àvia Remei.

 

Degustació d’alguns dels plats que es cuinaven als Tres Porrons, vi a porró, servei de bar, música,... i sorpreses!

 

Dissabte 28 al Parc de Can Morral

  • 12.00 h: Actuació de l’Escola Municipal de Música d’Abrera
  • 12.30 h: Rondallaire “Contes d’aixafar raïm”
  • 13.30 h: Sandunguera (Rumba catalana)
  • 17.00 h: Programa especial de Ràdio Abrera en directe des de la Fira
  • 18.00 h: Taller de cuina del xef abrerenc Èric Díaz
  • 18.30 h: Taller de cuina Xesco Bueno (Ca l’Esteve · Castellbisbal)
  • 19.00 h: Taller de cuina tradicional catalana dels xefs David Cartoixà i Santi Peñarrocha
  • 19.30 h: Amenització amb el Dj abrerenc Sergio Hernández
  • 22.00 h: Carretillada amb la Colla de Diables Bram de Foc d’Abrera

Diumenge 29 al Parc de Can Morral

 

  • 11.00 h: Tractorada pels carrers del municipi i exposició dels tractors al Parc de Can Morral
  • 11.30 h: Taller de cuina infantil de l’Ass. de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat
  • 12.00 h: Taller de cuina de Can Martinet i Trobada de bloggers by Cuina & Turisme Baix Llobregat
  • 12.00 h: Cloenda institucional a càrrec de l'Alcalde Jesús Naharro.
  • 12.05 h: Ballada de gegants a càrrec de l’Associació Folklorica d’Abrera
  • 12.30 h: Taller de cuina de Capritx Ibèric
  • 12.30 h: Taller en família, pasta de sal amb elements de la natura a càrrec de Juga-la.
  • 13.00 h: Música de Bongo Beats
  • 14.30 h: Amenització a càrrec de Dj Konguito
  • 13.00 h: Finalització de la II Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera

 

  • Mostra i mercat de productors el dissabte 28 i diumenge 29 de setembre al parc de Can Morral

Com arribar

Divendres 27 · Carrer del Rebato

Dissabte 28 i diumenge 29 • Parc de Can Morral