Producte

PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT A GRANEL!

Perquè a la comarca som més atractius que a la resta del país? Perquè la nostra intel•ligència trenca les estadístiques? No tenim els espinacs de Popeye, però si un bon grapat d’aliments cultivats i criats al voltant del delta del Llobregat. Malgrat les infraestructures i la industrialització, al Baix Llobregat tenim moral, carxofes, cireres, calçots, espàrrecs... suficients per mantenir viva una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país.

2.700 hectàrees que s’esforcen en tirar endavant els pagesos i les seves famílies, i que potenciem comprant a les seves botigues i als Mercats de Pagès. Beneit el senyor Adelson i Eurovegas, que ens va obrir els ulls per redescobrir els productes que treuen el cap al costat de casa nostra, ben frescos i saborosos, acabats de collir.

 

EL POTA BLAVA, UN POLLASTRE AMB DOS OUS

Si ens posen bec a bec davant del Pota Blava, és fàcil detectar que no és un pollastre normal. Ep, respecte a altres pollastres com el Brest, tenen el desavantatge: no són perfectes com el Pota Blava!

És un fenomen de la natura amb història; no per casualitat va ser el primer pollastre amb IGP de la península. Per terres deltaiques han passat aus amb una qualitat molt diferenciada des de l’edat mitjana. Ja fa, doncs, un temps que el Pota Blava renova el seu DNI amb uns masovers capficats en mantenir la qualitat que fa del pollastre una au amb els ous ben posats. Els més vells recorden l’esforç que va fer als anys trenta la Granja Avícola Colominas, un esperit que perdura amb l’Associació de Criadors Raça Prat i la Granja Torres, d’on surten els Pota Blaves més sexys del món.

I perquè tenen tant sex-appeal? Un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes, i unes cuixes sense plomes i allargades amb un color blau pissarrós -d’aquí que els hi diguin Pota Blava-. Necessita una criança a l’aire lliure, corrent amunt i avall del Delta del Llobregat i la seva alimentació no té res a envejar als campions olímpics. El resultat: paladars en orgasme en tastar-lo. La seva carn fina i melosa, amb un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i pocs greixos.

 

COMPLETANT UNA OFERTA QUE NO PODREU REBUTJAR: ELS ESPAIS NATURALS

Tenim bons productes, som una gent saníssima, la nostra gastronomia ho peta. Podríem ser més perfectes? La resposta és si, perquè el nostre territori també té una platja espectacular; unes pinedes litorals que s’estenen des del Prat fins a Castelldefels, un riu recuperat. A més, s’hi sumen espais com la caserna dels Carrabiners i el Semàfor, dos edificis que formen part dels espais naturals del Delta i la història del Prat. Mola o no El Prat? 

2 xefs @slowfoodbcn cuinen amb @adaparellada al Village @LH_experience del MWC18 👩‍🍳👨‍🍳Susana Aragon… https://t.co/ZrbZWhgObr 2 hours ago