
PARC AGRARI A DOJO!
Per què a la comarca som més atractius que a la resta del país? Per què la nostra intel·ligència trenca les estadístiques? No tenim els espinacs de Popeye, però sí un bon grapat d’aliments cultivats i criats al voltant del Delta del Llobregat. Malgrat les infraestructures i la industrialització, al Baix Llobregat disposem de carxofes, cireres, calçots, espàrrecs i, sobretot, de perseverança su cient per mantenir viva una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país.
EL PRODUCTE LOCAL OMPLE LA TAULA I ÉS SALUT!
La gastronomia del Baix Llobregat és resultat d’una horta espectacular, hereva del passat agrícola de la comarca i que s’ha reciclat per recuperar una vitalitat que moltes zones envegen. És un curiós cas d’estudi, perquè està situada al bell mig de la zona més poblada del país. A les planes del delta i de la vall Baixa del Llobregat podeu trobar hortalisses i fruites de qualitat durant tot l’any: la Carxofa Prat, els calçots, els porros, el bròquil, la bleda, les faves i els alls tendres durant la temporada de tardor-hivern, i els tomàquets, els carbassons, les cireres, els Espàrrecs de Gavà i les bledes, durant la temporada de primavera-estiu, entre d’altres.
